Italiaanse aardappeltjes van de BBQ
Heerlijke zachte, Italiaans gekruide aardappeltjes, het perfecte bijgerecht voor jong en oud!
Voorbereidingstijd 15 minuten min
Bereidingstijd 45 minuten min
Totale tijd 1 uur uur
Gang Bijgerecht
Keuken Italiaans
Porties 4 Personen
calorieën 645 kcal
1 Barbecue
1 Aluminium bakje
1 Aluminium folie
1 Rookhout (optioneel)
- 500 gram Aardappelen Geschild
- 75 gram Gezouten roomboter
- 1 zakje Verse italiaanse kruiden
Steek je barbecue aan en breng deze naar ongeveer 150-180 graden.
Schil en was de aardappelen en snij ze daarna in kleine blokjes van ongeveer 1/ 1,5 cm
500 gram Aardappelen
Snij de boter in 4 blokjes.
75 gram Gezouten roomboter
Doe de gesneden aardappelen in de aluminium bak, verdeel de boter en leg de italiaanse kruiden bovenop.
500 gram Aardappelen, 75 gram Gezouten roomboter, 1 zakje Verse italiaanse kruiden
Dek de bak af met aluminium folie en zet op het rooster van de barbecue.
Na ongeveer 30 minuten, voeg rookhout toe aan de barbecue en open de folie voor een deel. Zo kan de rook bij de aardappeltjes en krijgen ze ook nog een lekkere rooksmaak.
Na 15 minuten mogen ze van de barbecue, eet smakelijk!
Trefwoord Aardappelen, Barbecue, bbq, Italiaans, Kinderen